Turkije
Officieel de Republiek Turkije, is een land dat voor het grootste deel in Azië ligt, op het schiereiland Anatolië (of Klein-Azië)
tussen de Middellandse Zee en de Zwarte Zee, echter om politieke en culturele redenen wordt het dikwijls tot Europa gerekend.
Turkije is een democratische, de jure laïcistische rechtsstaat, en parlementaire republiek met een president aan het hoofd. De hoofdstad en de regeringszetel van het land is Ankara.
Het oudste en westelijke deel van de grootste stad Istanboel, en het gebied ten westen daarvan ligt in Europa. Het Aziatische en het Europese deel worden gescheiden door de Dardanellen, de Zee van Marmara en de Bosporus, die gezamenlijk de Middellandse Zee met de Zwarte Zee verbinden. Turkije grenst aan acht landen: Bulgarije in het noordwesten, Griekenland in het westen, Georgië in het noordoosten, Armenië, Azerbeidzjan en Iran in het oosten, Irak en Syrië in het zuidoosten.
Kayseri
(tot 2e eeuw v.Chr. Mazaca; tot 1e eeuw Eusebia; tot 11e eeuw Caesarea (ad Argaeum); in de 11e eeuw Kaisariyah) is een industriestad in Turkije bekend om de berg Erciyes. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad kende in 2000 zo'n 536.392 inwoners bij officiële telling. De provincie telt meer dan een anderhalf miljoen inwoners. Volgens de laatste telling heeft de stad 915.688 inwoners. Melikgazi, Kocasinan, Talas, Incesu ve Hacilar zijn 5 districten waaruit de hoofdstad van de provincie bestaat.
Gevher Nesibe ziekenhuis, medisch centrum en medische school, gebouwd in het jaar 1210Pastirma is de lokale specialiteit. Veel westerse bezoekers arriveren in Kayseri op doorreis naar de toeristische attracties in Cappadocië.
In de Romeinse oudheid droeg de stad de naam Caesarea ad Argaeum. De huidige naam van de stad is hier een afleiding van.
Voor vragen en/of opmerkingen kan je contact opnemen met Faizel of Arthur.